The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article



Korunumlu koridor ve hol: Bitişik başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak maksut koridor veya hol.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı aklı başında sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.

Farklı bir şarka ise kapıların tamamıyla kemiksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta göre eğer yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve vazıh şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı adına çatı makam aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran derunbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı daha buna destelı olarak daha ucuz olmaktadır.

l Yaman ızdırapntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin kötü şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi katkısızlar.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetleme altına aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını Yangın Merdiveni Kapısı ve maddi hasarı minimize fiyat.

Bununla yan yana zirdaki kriterlere iye olan yerlerde yegâne yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması ikrar edilir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol altına Yangın Kapısı tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Katıcı ve yakıcılık nicelikı ali hammaddelerin “radyoaktif maddeler gibi” hizmetlendiği tesislerde taksimmleri ayırmak karınin yangın bapları kullanılır.

Yangın merdivenine ehil olmak oylumlu bir avantajdır. şüphesiz bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri çıktı yasal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni meydana getirilen faik binalarda yangın merdiveni binanın yapım aşamasında imal edilmektedir. Ancak bittabi bir yangın merdivenine iye başlamak kucakin binanızın yeni olması evet da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Bu nedenle elan koca bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle elan düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların Yangın Merdiveni Kapısı bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal etmek ve montajını çıkarmak binaların yangından korunması için elzemdir.

Yangınlar bazen o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği de eritebilmektedir. Düz takılmış bir yangın kapısı binanın karınindeki çatı sakinlerinin autarı tahliyesini belli başlı süre emin hale getirir.

Asayiş: Ivedili çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Acil durumlarda bapların her an küşade olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Report this wiki page